У Дніпрі мешканці чотири доби провели без світла: що кажуть енергетики

У Дніпрі мешканці чотири доби провели без світла: що кажуть енергетики

У Дніпрі мешканці чотири доби провели без світла: що кажуть енергетики - фото: debaty.sumy.ua

Події
28 листопада 2022 14:42

У Дніпрі, щоб стабілізувати енергосистему країни, вже майже тиждень діють екстрені відключення світла. Деякі мешканці скаржаться, що їм доводиться бути без електрики щодня по 12 годин і більше. Тоді як іншим, енергопостачання дають частіше або ж зовсім його не відключають. 

Така ж проблема виникла на бульварі Слави на житловому масиві Перемога-6. Жителі обурюються, що електроенергію вмикають всім, крім будинку №3. Там світла немає по 12-15 годин майже через день з моменту планових відключень. Про це Vgorode повідомила дніпрянка, яка проживає у цьому будинку.

За її словами, з 23 листопада вона та інші жителі провели без електрики та води чотири доби. При цьому, в інших будинках світло з’явилося на день раніше. Жінка зазначила, що електроенергію може увімкнути в ручному режимі аварійна служба ДТЕК. Проте, вона приїжджає на виклик лише після великої кількості заявок від мешканців будинку.

У Дніпрі електрику відключають на чотири добиУ Дніпрі електрику відключають на чотири доби - фото: Vgorode.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Це не єдиний випадок у Дніпрі, коли жителям доводиться жити без електропостачання більше ніж два дні. Після блекауту, мешканці будинку на вулиці Савкіна, 6 понад три доби були без світла. При цьому в іншій багатоповерхівці на цій вулиці світло є майже постійно.

У ДТЕК Дніпровські електромережі зазначають, що  енергетики відключають від електрики не кожен будинок, а лінії електромереж, до яких вони приєднані. Якщо будинок розташований на звичайній лінії, то світло будуть вимикати частіше. Проте, якщо будинок підключений до лінії, яка живить об’єкт критичної інфраструктури, то його не будуть лишати електропостачання.

У Дніпрі жителі скаржаться на відключення світлаУ Дніпрі жителі скаржаться на відключення світла - скрин фото: facebook.com/dtekdnem

Також, у ДТЕК Дніпровські електромережі просять громадян набратися терпіння, адже енергетики роблять все можливе та неможливе, щоб світло було у кожного.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах