У Дніпрі обіцяють виплачувати містянам до мільйона гривень компенсації за збитки від обстрілів

У Дніпрі обіцяють виплачувати містянам до мільйона гривень компенсації за збитки від обстрілів -

У Дніпрі обіцяють виплачувати містянам до мільйона гривень компенсації за збитки від обстрілів - фото: dniprorada.gov.ua

Події
28 листопада 2022 10:40

Дніпрянам, чиє майно постраждало внаслідок російських обстрілів, обіцяють виплачувати один мільйон гривень. Це вдвічі більше, ніж було раніше. Про це заявив міський голова Борис Філатов.

Мер зазначив, що люди після отримання компенсації самостійно будуть вирішувати, що робити з грошима.

Так, внаслідок чергового ворожого обстрілу 26 листопада найбільше постраждали мешканці приватного сектору. Місцева жителька Оксана розповіла, що російська ракета розірвалася у 50 метрах від її будинку. Дім, що дістався у спадок ще від дідуся, понівечено вогнем і вибуховою хвилею. Жінка впевнена, що її життя врятувало правило двох стін – її відкинуло вибуховою хвилею, вона впала, а потім прийшла до тями. Двоє малих онуків Оксани, що перечікували у неї блекаут, поїхали з її будинку менше ніж за добу до прильоту ворожої ракети.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вибуховою хвилею також пошкодило 15 прилеглих багатоповерхівок. Там вибило майже сотню вікон. Їх затягнули плівкою та роблять заміри для подальшого відновлення. Орієнтовно на це піде декілька тижнів. Планують відремонтувати також пошкоджені покрівлі. 

У місцевій амбулаторії уламками побило фасад і пошкодило вікна. Нині вона зачинена. Постраждали також школа,  дитсадок і позашкільний центр поблизу.

Для отримання компенсацій за збитки, завдані дніпрянам обстрілами РФ, насамперед треба звернутися до адміністрації свого району – за оцінкою пошкоджень. Там для цього вже створено спеціальні комісії. Наступний крок – це написання заяви на ім’я міського голови та збір загального пакета документів на отримання фінансової підтримки. Із цим повинні допомогти в адміністрації.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах