У Дніпрі розповіли, як працюватимуть насосні станції у разі повного знеструмлення

У Дніпрі розповіли, як працюватимуть насосні станції у разі повного знеструмлення

У Дніпрі розповіли, як працюватимуть насосні станції у разі повного знеструмлення - фото: dniprorada.gov.ua

Події
27 жовтня 2022 15:13

Окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України. Внаслідок цього у Дніпрі вже декілька днів вводять стабілізаційні відключення світла і  деякі мешканці міста тимчасово залишаються без води. Фахівці розповіли, як працюватимуть насосні станції водовідведення у разі повного знеструмлення.  

Як повідомив заступник мера Дніпра Михайло Лисенко, насосні станції готові до критичних ситуацій. У місті є великий запас генераторів, які можуть працювати до 9 годин.  

– На даний момент ми підстраховані на всі критичні випадки. У нас є великий запас дизельних генераторів. Потужність одного такого становить 275 кВт. Якщо цей генератор повністю залити пальним, то він пропрацює близько 9 годин. За необхідності паливо підвозиться, і генератор таким чином дасть можливість працювати станції на 75 % від своєї потужності, – зазначив Михайло Лисенко.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім цього, за словами начальника інспекції контролю за ремонтами експлуатаційних мереж КП "Дніпроводоканал" Сергія Ченчевича, всі працівники відпрацювали алгоритм дій і знають, як забезпечити місто водою.  Також на кожній станції є запас пального, якщо генератори будуть працювати тривалий час. 

– Ми відпрацювали алгоритм дій на практиці з нашими працівниками, кожен фахівець знає, як він буде діяти, де розташовані генератори та як розгорнути і увімкнути пересувні генератори. Тож за критичної ситуації ми чітко знаємо, як діятимемо, аби забезпечити місто водою, – сказав Сергій Ченчевич. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах