Вимагали хабарі за місце на кладовищі: СБУ викрила чиновників міськради Дніпра

Вимагали хабарі за місце на кладовищі: СБУ викрила чиновників міськради Дніпра

Вимагали хабарі за місце на кладовищі: СБУ викрила чиновників міськради Дніпра - фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Події
17 жовтня 2022 14:00

У Дніпрі викрили чиновників міськради, які вимагали хабарі за дозвіл на поховання та виділення місць на міських кладовищах. Це відбувалося навіть у період воєнного стану.  

Як повідомили в пресслужбі СБУ, посадовці КП "Міська ритуальна служба", попри офіційний платіж у розмірі 3,5 тисяч гривень, вимагали від 10 до 50 тисяч гривень за одне поховання. Сума хабара залежала від локації кладовища та місця захоронення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Отримавши гроші, учасники схеми "гарантували" виділити місця для поховання. У разі відмови родичів померлого платити, посадовці створювали штучні проблеми з документами, які ускладнювали захоронення близької людини. 

Щомісяця організатори корупційної схеми отримували "прибуток" у розмірі майже 7 мільйонів гривень.  

Правоохоронці провели слідчі дії у комунальному підприємстві та затримали 10 чиновників – майже весь керівний склад КП "Міська ритуальна служба". Співробітники СБУ задокументували дев’ять випадків одержання хабарів. 

Під час обшуків за місцями роботи та проживання підозрюваних правоохоронці знайшли чорнову документацію і комп’ютерну техніку із доказами незаконної діяльності. Також – майже 5 мільйонів гривень, ймовірно отриманих злочинним шляхом. 

Всім затриманим повідомили про підозру за частиною 3 статею 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Всім учасникам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах