Окупанти зруйнували у Нікопольському районі майже 1,5 тисячі будинків

Окупанти зруйнували у Нікопольському районі майже 1,5 тисячі будинків -

Окупанти зруйнували у Нікопольському районі майже 1,5 тисячі будинків - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
06 жовтня 2022 15:13

Внаслідок ворожих обстрілів у Нікополі та Нікопольському районі вже зруйновано майже півтори тисячі будинків.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що через обстріли зруйновано 356 багатоповерхових будинків та майже 1000 будинків у приватному секторі. Він зазначив, що російські війська обстрілюють Нікопольщину майже кожен день, передає "Укрінформ". Обстріли ведуться з території тимчасового окупованого Енергодара, який розташовується на протилежному боці Каховського водосховища.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Росіяни б’ють з реактивних систем залпового вогню "Град" та важкої артилерії. Відстань від Енергодара до Нікополя – лише сім кілометрів, тобто це зона ураження майже з усієї зброї, яка є у ворога.

До початку повномасштабного вторгнення у Нікополі мешкало близько 120 тисяч людей, місто вважалося досить великим промисловим центром. Наразі звідти виїхали близько 80 тисяч містян. Багато людей з Нікополя та Марганця виїхали до Покрова, тому там зараз неможливо арендувати квартиру чи будинок. Також багато хто їде до Кривого Рогу.

Щодо підготовки до опалювального сезону, то всі котельні перевірені, але в районах, де ведуться постійні обстріли, прийнято рішення формувати запаси дров.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах