У Дніпрі з’явилася вакцина від штаму коронавіруса "Омікрон"

У Дніпрі з’явилася вакцина від штаму коронавіруса "Омікрон"

У Дніпрі з’явилася вакцина від штаму коронавіруса "Омікрон" - фото: adm.dp.gov.ua

Події
05 жовтня 2022 17:46

Лікарні Дніпропетровської області отримали 40 тисяч доз оновленої вакцини від коронавірусу, яка захищає від штаму "Омікрон".

Як повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, медзаклади отримали вакцину Comirnaty Original/Omicron BA.1 від Pfizer-BioNTech. Це оновлена версія вакцини Comirnaty. Вона призначена лише для людей, які отримали первинний курс щеплення від коронавірусу. Вакцина адаптована для захисту проти штаму "Омікрон".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Препарати будуть використовувати для першого та другого бустерних щеплень. Другий бустер рекомендується людям старшого віку та із хронічними хворобами. За бажанням його можуть зробити усі пацієнти з 18 років.

Наразі на Дніпропетровщині працює 21 центр масової вакцинації, 199 пунктів щеплення та 60 мобільних бригад. Зробити щеплення можна безкоштовно.

Нині на Дніпропетровщині 21 центр масової вакцинації, 199 пунктів щеплення та 60 мобільних бригад. Імунізуватися можна безкоштовно. Загалом в наявності понад 317 тисяч доз препаратів – Comirnaty від Pfizer/BioNTech, CoronaVac та Janssen від Johnson & Johnson.

Нагадаємо, що протягом останнього тижня у Дніпропетровській області виявили більше трьох тисяч нових випадків зараження коронавірусом.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах