Орденом нагородили рятівницю з Дніпра, яка серйозно постраждала внаслідок ракетного удару

Орденом нагородили рятівницю з Дніпра, яка серйозно постраждала внаслідок ракетного удару

Орденом нагородили рятівницю з Дніпра, яка серйозно постраждала внаслідок ракетного удару - фото: t.me/borys_filatovv

Події
28 вересня 2022 11:00

Рятівницю з Дніпра – Євгену Дудку – нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

31-річна Євгенія постраждала 10 квітня. Тоді окупанти завдали ракетного удару по комплексу в Новоолександрівській сільській територіальній громаді Дніпровського району. Євгенія разом із рятувальниками вирушила на місце події.

Особовий склад почав гасити загоряння та оглядати постраждалі будівлі. Майор Євген Дудка розпочала збір інформації для ЗМІ щодо оперативної обстановки на місці, робила фотозвіти.

Під час роботи рятувальників російські військові завдали повторного ракетного удару по тому місцю. Євгенія Дудка вижила, але отримала поранення черевної порожнини та стегна. Її госпіталізували до лікарні, а потім за кордон, де вона досі проходить лікування.

У соцмережі Євгенія відреагувала на нагородження орденом так: "Обмінюю всі нагороди та звання на здоров'я, щоб скоріше повернутися до моєї кращої країни".

Зауважимо, що кохана людина Євгенії – Ігор Гетало – також рятувальник. Того дня він також був поранений – отримав контузію та численні осколкові поранення. Його також нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Такі самі ордени отримали ще двоє рятувальників Дніпропетровської області.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах