У Дніпрі на Набережній стали часто помічати водяних вужів: чи небезпечні вони

У Дніпрі на Набережній стали часто помічати водяних вужів: чи небезпечні вони

У Дніпрі на Набережній стали часто помічати водяних вужів: чи небезпечні вони - фото: naturephoto-cz.com

Події
20 вересня 2022 14:29

У Дніпрі на Набережній мешканці почали часто помічати змій. Їх бачили у воді та навіть на тротуарах. Біолог розповів, чи небезпечні вони для населення. 

За словами біолога Олександра Пономаренка, на Набережній дніпряни бачать водяних вужів, яких часто плутають з отруйною гадюкою. Проте, цей вид плазунів абсолютно безпечний. Про це повідомляє "Суспільне". 

– Він не має жовтих вушок, має нечіткі плями, які розташовані у шаховому порядку і помаранчеве черево, цей вид безпечний абсолютно, – зазначив Олександр Пономаренко.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він додав, що нашестя водяних вужів у Дніпрі на початку осені пов’язане з тим, що тварини шукають місце для сплячки. Фахівець зазначає, що плазуни можуть зимувати у багатоповерхівках. Проте панікувати не варто. Потрібно викликати рятувальників, які віднесуть змію у безпечне місце.

Олександр Пономаренко підкреслив, що водяних вужів у водоймах Дніпра більше, ніж звичайних. Адже тут багато дрібної риби, якою вони живляться. Друга причина, каже біолог, це вплив глобального потепління. 

Загалом, на Дніпропетровщині можна побачити п'ять видів змій: отруйну степову гадюку, укус якої небезпечний для дітей. Також – звичайних й водяних вужів і два види полозів: сарматський та каспійський, які зустрічаються дуже рідко.  
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в:

Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах