Офіційно: на Криворізькому напрямку ЗСУ звільнили 5 населених пунктів

Офіційно: на Криворізькому напрямку ЗСУ звільнили 5 населених пунктів

Офіційно: на Криворізькому напрямку ЗСУ звільнили 5 населених пунктів - фото: t.me/lachentyt

Події
12 вересня 2022 15:00

Українські військові продовжують деокуповувати українські території не тільки на Харківщині, але й на півдні України. Стало відомо про звільнені села на Херсонщині.

Як повідомила керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк на брифінгу, ЗСУ звільнили Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий Ставок та Миролюбівку в Херсонській області.  

На Херсонщині ЗСУ звільнили п'ять селНа Херсонщині ЗСУ звільнили п'ять сел - фото: telegraf.com.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наталія Гуменюк додала, що загалом за останні два тижні військові звільнили на півдні близько 500 квадратних кілометрів. 

– Ми можемо вже говорити сьогодні, що наші успіхи за останні два тижні досить переконливі. Ми просунулися на різних ділянках від чотирьох до декількох десятків кілометрів, маємо звільнені площі близько 500 квадратних кілометрів і можемо проголосити, що населені пункти Херсонської області звільнені і знаходяться під українським прапором", – зазначила керівниця пресцентру ОК "Південь". 

Нагадаємо, що на Криворізькому напрямку продовжуються позиційні бої, внаслідок яких відбувається просування наших військ та закріплення територій. Окупанти зазнають втрати і відступають. Практично всі переправи через річки Дніпро та Інгулець перебувають під вогневим контролем ЗСУ. Також ЗСУ знищили склад боєприпасів ворога в Бериславському районі Херсонської області. 

За словами керівника Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул, значно скоротилася кількість обстрілів прифронтових громад. Якщо раніше ворог завдавав ударів переважно вночі, то вісім ночей поспіль по Криворізькому району ударів не було.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах