В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде зима в 2023 році

В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде зима в 2023 році

В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде зима в 2023 році - фото: freepik.com

Події
12 вересня 2022 11:06

Влада вже давно попередила українців, що цьогорічний опалювальний сезон буде найскладнішим для нашої країни. Проте, жителів також цікавить, якою взагалі буде погода взимку: з лютими морозами чи з відлигами.

Як повідомив директор Українського метеорологічного центру Микола Кульбіда, дуже холодної зими у 2023 році не буде. Сильні морозні періоди очікуються, але вони будуть недовгими. Тому на загальному періоді холодної пори року це не позначиться. Про це Микола Кульбіда розповів у інтерв'ю "КП в Україні". 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Директор Укргідрометцентру додав, що останніми роками всі зими в Україні із температурним режимом вищі за норму. 

– За останні 25 років середня температура січня-лютого в Україні зросла на 2 – 2,5 градуси. А це означає, що зменшилась кількість днів із негативною середньодобовою температурою, тривалість зимового періоду скоротилася. А в окремі роки ми навіть не можемо оцінити, була зима чи ні, – сказав Микола Кульбіда.  

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України Віра Балабух також підтвердила, що зима буде теплою. Проте можливі короткочасні "затоки" холодного арктичного повітря на територію України, коли температура знижуватиметься, пише Оbozrevatel.

Більш конкретно про погоду на зиму 2023 року можна буде дізнатися ближче до грудня.

Нагадаємо, раніше ми писали, як утеплити житло до зими та заощадити. Експерти зазначають, що немає універсального вирішення теплового питання для українців. У кожного є свій економний і не дуже варіант. Важливо, щоб кожна родина мала право вибору, і, в залежності від бюджету, сама обирала як утеплювати оселю. Це може бути як повне підлаштування будинку до цьогорічної зими або часткові методи, які допоможуть зробити житло теплішим та зекономити.  

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах