Які об'єкти у Дніпрі додали до переліку історичних пам’яток

Які об'єкти у Дніпрі додали до переліку історичних пам’яток

Які об'єкти у Дніпрі додали до переліку історичних пам’яток - фото: ua.igotoworld.com

Події
02 вересня 2022 13:12

У Дніпрі до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини міста, за видом "історія" додали три нові пам’ятки.  

Як повідомили в Управлінні з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міської ради, до списку увійшли "Могила професора Абрама Локшина", Меморіал "Мацева" та "Могила професора Йосипа Танатара". 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Могила професора Абрама Савелійовича Локшина" створена у 1934 році. Він був доктором математики, відомим вченим у галузі прикладної математики, теоретичної механіки, опору матеріалів, теорії пружності. Знаходиться історична пам’ятка на вулиці Лазаряна. 

Могила професора Абрама Савелійовича Локшина на вулиці ЛазарянаМогила професора Абрама Савелійовича Локшина на вулиці Лазаряна - фото: dnipro.tv

Меморіал "Мацева" – меморіальний комплекс, споруджений у 2009 році на місці колишнього єврейського кладовища. Воно існувало протягом 1900-1960-х років на території сучасного парку імені Писаржевського. Там налічується більше дев'яносто тисяч поховань часів Великої Вітчизняної війни. 

Пам'ятний меморіал, який представляє собою гранітні плити без написів та імен, створений за підтримки Дніпропетровської єврейської громади. 

Меморіал "Мацева" у парку ПісаржевськогоМеморіал "Мацева" у парку Пісаржевського - фото: ua.igotoworld.com

"Могила професора Йосипа Ісааковича Танатара", створена у 1961 році, знаходиться на Запорізькому кладовищі. Він був відомим вченим у галузі геологічних наук, засновником наукової рудної школи, першовідкривачем жовтоводських уранових руд та дослідником криворізьких родовищ залізної руди. 

Могила професора Йосипа Ісааковича Танатара на Запорізькому кладовищіМогила професора Йосипа Ісааковича Танатара на Запорізькому кладовищі - фото: dnipro.tv

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах