Міноборони РФ запустило новий фейк про Дніпропетровську область

Міноборони РФ запустило новий фейк про Дніпропетровську область

Міноборони РФ запустило новий фейк про Дніпропетровську область - фото: t.me/mod_russia

Події
12 серпня 2022 09:43

Міноборони Росії продовжує поширювати неправдиву інформацію про Дніпро та область.

Так, на офіційній сторінці Міноборони РФ з’явилася інформація про те, що в Дніпропетровській області українські націоналісти замінували мости через річки Гайчур, що в селі Писанці та Ворона, що в селі Соснівка з метою  підірвати їх та звинуватити в цьому російські війська.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– У Дніпропетровській області українськими націоналістами заміновані автомобільні мости через річки Гайчур (село Писанка) та Ворона (село Соснівка) які вони мають намір підірвати і за вже відпрацьованим сценарієм з широким освітленням в українському та західному медійному просторі звинуватити російські Збройні сили в нібито невибіркових ударах по об'єктах транспортної інфраструктури, – написали в Міноборони РФ.  

Фейк Міноборони Росії про ДніпропетровщинуФейк Міноборони Росії про Дніпропетровщину - фото: t.me/mod_russia

Однак це фейк. В офіційному Телеграм-каналі міської ради "Стоп фейк Дніпро" завжди просять довіряти лише офіційним джерелам. 

Слід зазначити, що наступні кроки ворога дізнатися неможливо, тому закликаємо вас завжди реагувати на сигнали повітряної тривоги. 

Нагадаємо, на вулицях Нікополя почали з’являтися фейкові листівки з "порадами", що робити у разі вибуху на Запорізькій АЕС. Фотографію цієї самої листівки опублікував голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко. У ній говориться, що обстріли Запорізької АЕС "продовжуватися", людей просять зберігати спокій і "зібрати необхідні речі і укласти в сумку до необхідності". У фейковій листівці зазначили, що у разі вибуху реактора місцеві мешканці "почують гучний вибух" і побачать блакитне світло, а потім буде вибухова хвиля.

Євген Євтушенко зазначив, що офіційні установи користуються офіційними каналами сповіщення громадян та мають речників. За його словами, листівки розповсюджують окупанти, щоб люди почали панікувати. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах