На Дніпропетровщині розповсюджують фейкові листівки про загрозу на ЗАЕС

На Дніпропетровщині розповсюджують фейкові листівки про загрозу на ЗАЕС -

На Дніпропетровщині розповсюджують фейкові листівки про загрозу на ЗАЕС - фото: кадр із мультсеріалу "Сімпсони"

Події
11 серпня 2022 09:56

На вулицях Нікополя почали з’являтися листівки з "порадами", що робити у разі вибуху на Запорізькій АЕС.

Фотографію цієї самої листівки опублікував голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко. У ній говориться, що обстріли Запорізької АЕС "продовжуватися", людей просять зберігати спокій і "зібрати необхідні речі і укласти в сумку до необхідності". У фейковій листівці зазначили, що у разі вибуху реактора місцеві мешканці "почують гучний вибух" і побачать блакитне світло, а потім буде вибухова хвиля.

У разі ядерної небезпеки нікопольчанам порадили змочити рушник і накрити їм голову. А також зібрати речі та виїхати з міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Євген Євтушенко зауважив, що офіційні установи користуються офіційними каналами сповіщення громадян та мають речників. Окремо він звернув увагу на граматичні помилки та кострубатість тексту. Він вважає, що, листівки розповсюджують окупанти, щоб люди почали панікувати.

- Якщо не влада, то хто? Кому вигідно? Звісно, окупантам, які знаходяться на протилежному березі водосховища. Ці листівки не що інше як спроба посилити паніку серед місцевого населення.Як треба реагувати на подібні вкиди? Ніяк, – написав голова Нікопольської РВА.

У Нікополі розповсюджують фейкові листівки -У Нікополі розповсюджують фейкові листівки - фото: facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах