Як у Дніпрі змінилися ціни на аренду квартир за час війни

Як у Дніпрі змінилися ціни на аренду квартир за час війни

Як у Дніпрі змінилися ціни на аренду квартир за час війни - фото: freepik.com

Події
06 серпня 2022 14:09

На початку війни у Дніпро почали приїжджати вимушені переселенці. Тоді ціни на аренди квартир були нестабільними. Можна було заселитися безкоштовно, або за малу плату. Згодом ситуація змінилася.  

Як повідомив ріелтор Олексій Гануцький, ціни на оренду найдешевшого житла зросли до 40%, на преміумсегмент – до 20%. Пише "Суспільне".  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, на початку повномасштабної війни знайти квартиру в Дніпрі було нескладно. Багато хто з орендодавців йшли на поступки. Дехто міг заселити людей безкоштовно або за дуже символічну плату. 

Згодом ситуація стабілізувалась і довоєнні ціни повернулися. Олексій Гануцький зазначає, що сильне подорожчання відбулося, коли люди почали масово евакуюватися до Дніпра. 

– Зараз найбільший попит на 3-4 кімнатні квартири, бо люди виїжджають великими родинами. Однак такого житла завжди не вистачало на ринку. Якщо людина хоче знайти більш-менш адекватну квартиру в гарному районі, я не кажу про центральні райони, то мінімум це буде десь 7 тисяч гривень. Якщо ми кажемо про центр, то від 10 тисяч гривень за квартиру з гарними житловими умовами. А преміум – 500 доларів та вище, – зауважив Олексій Гануцький.  

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах