Як до шкіл Дніпропетровщини зараховуватимуть дітей-переселенців

Як до шкіл Дніпропетровщини зараховуватимуть дітей-переселенців

Як до шкіл Дніпропетровщини зараховуватимуть дітей-переселенців - фото: pexels.com

Події
12 липня 2022 18:08

Дніпропетровська область прихистила понад 268 тисяч офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, серед них 66,5 тисяч дітей, з яких – 50 тисяч шкільного віку. З 1 вересня вони можуть не повернутися до шкіл у рідних містах і, попри війну, мають отримувати безперервну якісну освіту.

Як повідомила заступниця голови обласної військової адміністрації Ольга Горб, до шкіл Дніпропетровщини дітей-переселенців зараховуватимуть за спрощеною процедурою. Прийматимуть навіть тих, хто втратив документи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ольга Горб зазначила, що в області є всі умови, аби діти з "гарячих точок" вчилися в школах. Навіть якщо учні пропустили щось з програми, педагоги допоможуть надолужити. За її словами, до шкіл регіону записалися майже дев'ять тисяч дітей-переселенців. 

Аби приєднатися до навчання, батькам або опікунам дітей потрібно звернутися до найближчої школи та написати заяву. Також знадобиться копія свідоцтва про народження та медична довідка. Якщо ці документи втрачені, то потрібна тільки довідка про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи.

Нагадаємо, у разі бойових дій в Україні, діти Новомосковська в цьому навчальному році до школи не підуть. Причина – незадовільний стан підвальних приміщень навчальних закладів міста. Результати обстежень показали, що укриття не відповідають параметрам безпеки, навіть якщо там наведуть порядок, облаштують освітлення, вентиляцію, туалети тощо. За словами мера Новомосковська Сергія Рєзніка, жоден член комісії не поставить свій підпис під дозволом на їх використання. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах