Чому в Новомосковську діти не підуть до школи

Чому в Новомосковську діти не підуть до школи

Чому в Новомосковську діти не підуть до школи - фото: optima.school

Події
07 липня 2022 17:43

Заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко на початку літа повідомив, що з 1 вересня освітній процес в Україні буде відновлено в офлайн режимі. Передбачається, що в школах мають бути облаштовані укриття та всі засоби для безпечного навчання під час воєнного стану.

Зараз на Дніпропетровщині активно готуються, аби діти мали змогу повноцінно навчатися у закладах.

Проте, у разі бойових дій в Україні, діти Новомосковська в цьому навчальному році до школи не підуть. Про це повідомив мер міста Сергій Рєзнік. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він зазначив, що стан підвальних приміщень навчальних закладів міста незадовільний і перебувати там не можна. Результати обстежень показали, що укриття не відповідають параметрам безпеки, навіть якщо там наведуть порядок, облаштують освітлення, вентиляцію, туалети тощо. За словами Сергія Рєзніка, жоден член комісії не поставить свій підпис під дозволом на їх використання.

Також мер Новомосковська додав, що безпека дітей – понад усе і зайвих синів та доньок ні в кого немає. Дитячі садочки також не будуть працювати.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області школи готують до офлайн-навчання. Його зможуть розпочати там, де будуть створені безпечні умови для дітей. За словами педагогів, офлайн-навчання більш ефективне, ніж дистанційне. При цьому діти прагнуть живого спілкування. На Дніпропетровщині є 834 школи, де навчається понад 340 тисяч учнів. Навчальні заклади перевірять працівники ДСНС. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах