Біолог розповів, коли зменшиться нашестя мошок у Дніпрі

Біолог розповів, коли зменшиться нашестя мошок у Дніпрі

Біолог розповів, коли зменшиться нашестя мошок у Дніпрі - фото: Umbrella.green

Події
12 липня 2022 11:20

Останнім часом мешканці Дніпра скаржаться на велике нашестя комах. Це відбувається переважно ввечері та біля водойм. На початку літа у департаменті екологічної політики повідомляли, що кількість мошок зменшиться протягом двох тижнів. Проте, цього не сталося.

Доктор біологічних наук Кирило Голобородько розповідає, що це найбільший серйозний спалах чисельності комах за останні десять років. За його словами, нових видів комашок у Дніпрі немає, але популяція звичних виросла. Причиною стали нові умови у водоймах. Пише "Суспільне".

Біолог зазначає, що цієї весни не було було зариблення Дніпра. Риби б мали з’їсти личинки комарів. З їх популяцією впоралися б лящ, плоскирка, плітка. Тому, в майбутньому потрібно ввести ці види до переліку штучного зариблення, і вони зможуть природним шляхом регулювали чисельність комах.

Сьогодні відсутні природні механізми відновлення кількості риб, через техногенні зміни міста. А річка Дніпро, через каскад штучно створених водосховищ, втратила природні механізми регуляції чисельності фауни.

За словами Кирила Голобородька, комахи не несуть шкоди здоров'ю людини, а їхня кількість зменшуватиметься протягом літа.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах