Отримай відповідь: чи правда, що у річці Дніпро є інфекції

Отримай відповідь: чи правда, що у річці Дніпро є інфекції

Отримай відповідь: чи правда, що у річці Дніпро є інфекції - фото: dniprorada.gov.ua

Події
08 липня 2022 11:51

Недавно у мережі ширилась інформація щодо забруднення річки Дніпро та розповсюдження там інфекційних захворювань. Тож Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ провів низку досліджень водойми.

Як повідомив начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Ярослав Крисько, поширювана інформація про забруднення річки та виявлені там інфекції виявилася фейком.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, було відібрано низку проб води як на офіційних зонах відпочинку так і на облюбованих дніпрянами неофіційних пляжах. На Монастирському острові, на пляжі ж/м Придніпровський і в районі проспекту Мануйлівський проби відповідають всім показникам.

Співробітник Центру екологічного моніторингу ОДА Олексій Ангурець розповів, що у водоймі зафіксовані низькі показники кисню, які пов’язані зі спекою. Таким є і рівень біохімічного споживання кисню. Проте, це не впливає негативно на здоров’я людей. Критичні показники у річці Дніпро відсутні.

Нагадаємо, еколог пояснив, чому міліють річки на Дніпропетровщині. Заступник директора КП "Центр екологічного моніторингу Дніпропетровської обласної ради" Олексій Ангурець розповів, що з приходом теплої погоди, така проблема у річках області з’являється вже не перший рік. Тенденцію можна пов’язати зі змінами клімату, забрудненням та неправильним використанням водних ресурсів. Негативно на річки впливає спека та процес цвітіння води. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах