Еколог пояснив, чому міліють річки на Дніпропетровщині

Еколог пояснив, чому міліють річки на Дніпропетровщині

Еколог пояснив, чому міліють річки на Дніпропетровщині - фото: suspilne.media

Події
02 липня 2022 10:44

Останнім часом спостерігається різке зниження рівня води у річці Дніпро та інших водоймищах Дніпропетровщини.

Як пояснив заступник директора КП "Центр екологічного моніторингу Дніпропетровської обласної ради" Олексій Ангурець, з приходом теплої погоди, така проблема у річках області з’являється вже не перший рік. Таку тенденцію можна пов’язати зі змінами клімату, забрудненням та неправильним використанням водних ресурсів. Негативно на річки впливає спека та процес цвітіння води. Про це повідомляє "Суспільне".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами фахівця, річка Дніпро має дуже низький рівень кисню, що негативно впливає на стан води та організми, які там живуть. Ситуація не катастрофічна, але на це слід звертати увагу.

Також причиною міління річок є недотримання водоохоронної зони, яку не можна забудовувати. Адже через це річка розорюється, змивається верхній шар ґрунту, що загрожує зникненню водоймища.

Олексій Ангурець наголошує, що вирішувати проблему зі зниженням рівня води у річках області потрібно не на регіональному рівні, а на державному. Він зазначив, що аби поліпшити стан річок, слід припинити їх забруднювати. Зважаючи на зміни клімату, ситуація не зможе покращитися сама собою.

Нагадаємо, проблему зниження води у річках прокоментував заступник міського голови Михайло Лисенко. Він звернувся до містян з проханням не писати про цю проблему йому в особисті повідомлення та не телефонувати до міського колл-центру. Він зазначив, що мерія Дніпра не підвищує та не понижує рівень води нашої ріки. Це контролює Укргідроенерго. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах