Шахраї з Дніпра телефонують від імені Віталія Кіма та просять допомогти ЗСУ

Шахраї з Дніпра телефонують від імені Віталія Кіма та просять допомогти ЗСУ

Шахраї з Дніпра телефонують від імені Віталія Кіма та просять допомогти ЗСУ - фото: Sipa USA

Події
30 червня 2022 12:11

Шахраї телефонують українцям від імені голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма з проханням допомогти ЗСУ. Правоохоронці встановили, що дзвінки надходять з Дніпра.

Віталій Кім у своєму телеграм-каналі опублікував відео, де передав "привіт дніпровським офісникам" і наголосив, щоб вони займалися росіянами, а не обманювали українців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Передаю "привіт" офісникам із Дніпра. Займайтеся росіянами, забирайте в них гроші, не чіпайте наших, – сказав Кім.

Також він зазначив, що влада справляється самостійно і не потребує допомоги. Є підприємства, які допомагають добровільно. Тобто Віталій Кім нікому не телефонує і від його імені не можуть просити кошти.

Нагадаємо, СБУ викрила шахраїв з Дніпропетровщини, які продавали "гуманітарку" за кордоном. Вони втекли з України за допомогою підроблених документів. Чоловіки втричі завищували вартість товару і за час війни продали товарів на понад 60 мільйонів гривень. Щоб не сплачувати митні платежі в Україні, зловмисники завозили продукцію під виглядом благодійної допомоги. Для цього підробляли документи від імені офіційних доброчинних організацій. Це дозволило їм ухилитися від сплати податків на близько 20 мільйонів гривень. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах