СБУ викрила шахраїв з Дніпропетровщини, які продавали "гуманітарку" за кордоном

СБУ викрила шахраїв з Дніпропетровщини, які продавали "гуманітарку" за кордоном

СБУ викрила шахраїв з Дніпропетровщини, які продавали "гуманітарку" за кордоном - фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Події
07 червня 2022 12:25

Група мешканців Дніпропетровщини після початку війни втекли з України. Для виїзду вони використали підроблені документи. За кордоном шахраї створили "бізнес", де продавали західну військову амуніцію та товари подвійного призначення для потреб ЗСУ.

Як повідомили в прес-службі СБУ, чоловіки втричі завищували вартість "гуманітарки" і за час війни продали товарів на понад 60 мільйонів гривень.

Щоб не сплачувати митні платежі в Україні, зловмисники завозили продукцію під виглядом благодійної допомоги. Для цього підробляли документи від імені офіційних доброчинних організацій. Це дозволило їм ухилитися від сплати податків на близько 20 мільйонів гривень.

Під час обшуків та перевірок СБУ виявила велику кількість бронежилетів, касок, наколінників, підсумків, тепловізорів, біноклів, оптичних прицілів, безпілотних літальних апаратів і супровідну документацію, яка підтверджує протизаконну діяльність. Арештоване майно планують передати на потреби ЗСУ.

Чоловіки втричі завищували вартість "гуманітарки" і за час війни продали товарів на понад 60 мільйонів гривеньЧоловіки втричі завищували вартість "гуманітарки" і за час війни продали товарів на понад 60 мільйонів гривень - фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Шахраї продавали західну військову амуніцію та товари подвійного призначення для потреб ЗСУШахраї продавали західну військову амуніцію та товари подвійного призначення для потреб ЗСУ - фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Одному з учасників схеми повідоми про підозру. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в месенджері Telegram з’явився бот "Стоп Остап", який перевіряє шахраїв, які хочуть нажитися на благодійності та на бажанні допомогти армії. Там можна повідомити про потенційні випадки шахрайства, надіславши текстові, фото чи відеодокази. Зокрема, якщо ви дізналися про випадок збору грошей на благодійність і, на вашу думку, це може бути шахрайством, напишіть боту. Всі такі повідомлення обробляються компетентними органами, тож ніхто не уникне покарання за свої протиправні дії. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах