У місті на Дніпропетровщині знищили 99 касетних боєприпасів від "Торнадо"

У місті на Дніпропетровщині знищили 99 касетних боєприпасів від "Торнадо" -

У місті на Дніпропетровщині знищили 99 касетних боєприпасів від "Торнадо" - фото: t.me/miskiygolovaAndriyOsa

Події
24 червня 2022 10:40

Дніпропетровська область майже щодня потерпає від ворожих обстрілів. При цьому окупанти застосовують заборонені касетні снаряди. Після недавньої атаки по Апостоловому у місті знайшли 99 таких боєприпасів.

Як розповіли у ДСНС Дніпропетровської області, вчора рятувальники та поліцейські завершили обстеження Апостолового після ворожих обстрілів. Піротехнікам вдалося знайти та знешкодити 99 касетних боєприпасів, якими була засипана територія міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Снаряди від реактивної системи залпового вогню "Торнадо" знаходили на приватних подвір’ях та просто на вулицях Апостолового. Після атаки в місті пошкоджені дахи та вибиті вікна у 20 приватних житлових будинках.

З початку повномасштабного вторгнення на території Дніпропетровської області групи піротехників виконали 134 виїзди, виявили та знищили 3 174 сучасних вибухонебезпечних предмети. Загалом обстежили близько 101 гектара.

Найбільше виявляли боєприпасів на териорії:

  • Криворізького району –  1836 одиниць, де обстежено 34 гектарів території;
  • Синельниківський район – 1336 одиниць, обстежили 41 гектар території.

На Дніпропетровщині внаслідок необережного поводження з боєприпасами загинули вже семеро людей, зокрема дитина. Ще дві людини постраждали.

Рятувальники нагадують, що у випадку виявлення небезпечних або підозрілих предметів необхідно одразу телефонувати за номером 101. Ні в якому разі не можна їх чіпати, пересувати тим паче брати до рук і переносити. Потріюно лише не допускати нікого до місця виявлення та дочекатись приїзду фахівців ДСНС.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах