Майстер-класи, ігри та вікторини: як на Дніпропетровщині проходить фестиваль "Джура"

Майстер-класи, ігри та вікторини: як на Дніпропетровщині проходить фестиваль "Джура" -

Майстер-класи, ігри та вікторини: як на Дніпропетровщині проходить фестиваль "Джура" - фото: adm.dp.gov.ua

Події
21 червня 2022 09:49

На Дніпропетровщині проходить обласний фестиваль роїв "Джура-2022". До нього долучилися 115 команд – майже півтисячі школярів. Цьогоріч усі випробування діти долають онлайн. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

- Щороку проводили обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл". Юні джури їздили на таборування, жили у наметах та змагалися наживо. Цьогоріч вирішили не відмовлятися від традиції. Але через війну усе відбувається онлайн, – розповів директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Олексій Полторацький. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У змаганнях беруть участь школярі від 6 до 17 років. Діти вже встигли прийняти Кодекс українського лицаря та пройти майстер-клас з топографічних знаків.

- Цьогоріч не проводили відбіркових етапів у містах та громадах. Запросили усіх бажаючих взяти участь у фестивалі. Долучилися понад 500 дітей, зокрема й ті, які зараз за кордоном, – сказала директорка обласного Центру позашкільної освіти Юлія Скляр. 

Фестиваль триватиме до 23 червня. На учасників чекають онлайн-випробування. Зокрема, інтелектуальні конкурси, ігри та вікторини, змагання з долікарської допомоги. Запланували й лекцію з мінної безпеки, майстер-клас з туристичної підготовки, віртуальну екскурсію Дніпропетровщиною.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах