Коли випускники України отримають атестати

Коли випускники України отримають атестати

Коли випускники України отримають атестати - фото: nta.ua

Події
17 червня 2022 17:56

В Україні закінчується навчальний рік. Згодом випускники зможуть отримати документи про завершення базової та загальної середньої освіти.

Як повідомив міністр освіти та науки України, Сергій Шкарлет, випускники 9-х та 11-х класів ЗЗСО 2022 року отримають документи про освіту до 1 липня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами міністра, державне підприємство "Інфоресурс" виготовило 415 350 свідоцтв про базову середню освіту для дев’ятикласників і 224 521 свідоцтво про загальну середню освіту для одинадцятикласників. Нині їх доставляють до шкіл, аби вручити випускникам.

Випускники шкіл, які перебувають за кордоном, можуть отримати свідоцтва в зарубіжних дипломатичних установах України в країні перебування.

Свідоцтва тих випускників, які не змогли виїхати із тимчасово захоплених росіянами територій, зберігатимуть протягом року після завершення воєнного стану.

Станом на 9 червня 2022 року понад 9 200 шкіл завершили освітній процес. Близько трьох мільйонів дітей закінчили 2021-2022 навчальний рік.

Нагадаємо, цьогоріч в Україні максимально спростили процедуру вступу до навчальних закладів аби кожен з випускників міг продовжити навчання та здобути професію. Насамперед це стосується коледжів. Для випускників 9 класу прийом заяв та документів триватиме з 30 червня до 13 липня. Творчі конкурси та індивідуальні усні співбесіди – з 14 до 21 липня. Реєстрація електронних кабінетів вступників запрацює з 23 червня і буде доступною до 31 жовтня.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах