За тиждень 6 загиблих: Лукашук розповів про ситуація на Дніпропетровщині

За тиждень 6 загиблих: Лукашук розповів про ситуація на Дніпропетровщині -

За тиждень 6 загиблих: Лукашук розповів про ситуація на Дніпропетровщині - фото: oblrada.dp.gov.ua/

Події
17 червня 2022 14:12

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук розповів, як минув тиждень в регіоні і яка ситуація наразі.

Микола Лукашук повідомив, що за останній тиждень внаслідок ворожих обстрілів поранення отримали шестеро людей, ще шестеро – загинули. Усі вони проживали у Криворізькому та Синельниківському районах.

Так, вчора ввечері, 16 червня, російські окупанти поцілили по території Широківської громади. Через обстріл загорілося поле пшениці. Загальна площа пожежі склала понад 100 гектарів. Також ворог обстріляв Велику Костромку у Криворізькому районі. Місцеві мешканці не постраждали.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Опівночі росіяни вдарили по околицям Зеленодольська. У цьому випадку також обійшлося без постраждалих. Наразі саме Зеленодольська громада найбільше страждає від обстрілів. У місті знищено приблизно 300 квартир і ще майже півтисячі будинків у приватному секторі.

Протягом тижня до області прибули близько чотирьох тисяч переселенців. Наразі на Дніпропетровщині проживає майже 267 тисяч ВПО, з них 94 984 – працездатні жінки, 66 149 – діти, 61 172 – маломобільні та старше 60 років. Найбільша кількість переселенців проживає у Дніпрі – це 112 тисяч.

Що стосується навчального процесу, то його завершили вже у 84 громадах Дніпропетровщини. Освітній процес ще продовжують 749 учнів у 6 закладах загальної середньої освіти у 2-х територіальних громадах області. Тобто можна сказати, що вже за тиждень-півтора в абсолютно всіх школах розпочнуться літні канікул.

Наостанок очільник облради запевнив, що ситуація у Дніпропетровській області повністю контрольована, а об’єкти критичної інфраструктури працюють в штатному режимі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах