Як змінилися ціни на продукти та послуги на Дніпропетровщині

Як змінилися ціни на продукти та послуги на Дніпропетровщині -

Як змінилися ціни на продукти та послуги на Дніпропетровщині - фото: freepik.com

Події
15 червня 2022 14:35

Статисти підрахували, як за місяць змінилися ціни на продукти та послуги в Дніпропетровській області.

В обласному управлінні статистики повідомили, що ціни на споживчому ринку у травні (порівняно з попереднім місяцем) виросли на 3%, а з початку року – на 12,9%.

Зміни цін на споживчому ринку -Зміни цін на споживчому ринку - фото: dneprstat.gov.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, згідно з даними, продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 3,4%. Найбільше ціни піднялися на фрукти (на 26,3%), у межах 9,1-2,1% – рис, риба та продукти з риби, овочі, продукти переробки зернових, макаронні вироби, безалкогольні напої, кондитерські вироби з цукру, масло, цукор.

Водночас на 15% подешевшали яйця, на 1,6% – птиця, на 1 % – свинина. На 4% дорожче коштували алкогольні напої, тютюнові вироби, з яких алкогольні напої – на 6,1%, тютюнові вироби – на 2%.

Фармацевтична продукція подешевшала на 3%, тому ціни у сфері охорони здоров’я також знизилися на 1,8%. Ціни на транспорт у цілому підвищилися на 9,9%, що стало наслідком здорожчання палива та мастил (на 23,2%), транспортних послуг (на 6,9%).

Крім того, на 1,6-5% збільшилися ціни на поштові послуги, оренду житла, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, у сфері відпочинку і культури, на послуги ресторанів та готелів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах