В Україні можуть заборонити продаж російських і білоруських книг

В Україні можуть заборонити продаж російських і білоруських книг

В Україні можуть заборонити продаж російських і білоруських книг - фото: detector.media

Події
14 червня 2022 17:08

Вчора, 13 червня, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який забороняє імпорт та продаж на території України книжок з Росії та Білорусії. Навіть тих, що були завезені раніше.

Так, проекті закону передбачається, що з 1 січня 2023 року, книжки мають видаватися лише українською мовою, мовами корінних народів України та країн Євросоюзу.

Як повідомляє громадський активіст Тарас Шамайда, рештою мов, зокрема, російською, можуть видаватися і ввозитися лише оригінальні твори. Переклади ж мають поширюватися українською та іншими дозволеними мовами в Україні.

Також, за словами колишнього очільника Інституту національної пам’яті, народного депутата Володимира Вятровича, майже повністю забороняється ввезення та друк творів громадян Росії. Варто зазначити, що ідеться саме про громадян РФ, а не про "мертвих росіян" на кшталт Пушкіна з Достоєвським. Він вважає, що мета проекту захистити українське книговидання та книгорозповсюдження від впливу "руського міра" на всіх напрямках.

Співавторами законопроєкту стали понад 50 депутатів з різних фракцій. Законопроєкт розроблено у співпраці видавців, книгорозповсюджувачів, громадського середовища, депутатів та органів виконавчої влади.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах