Чи подорожчає хліб в Україні через війну

Чи подорожчає хліб в Україні через війну

Чи подорожчає хліб в Україні через війну - фото: 5.ua

Події
13 червня 2022 17:47

В Україні посівна кампанія йде до завершення, незважаючи на війну та паливну кризу. Проте ці проблеми можуть дуже вплинути на вартість окремих продуктів, зокрема хліба.

За даними Державної служби статистики, на початку квітня окремі групи продуктів подорожчали на 15-25%. Тоді як загальні споживчі ціни виросли на 6,2%.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Директор Інституту зернових культур НААН України Владислав Черчель розповів "Відкритому", що на Дніпропетровщині вже завершили посівну кампанію. Через місяць планують збір озимих культур. Як зазначає експерт, врожай буде хорошим.

За його словами в Україні є великі запаси зерна, тому дефіциту хлібних виробів не буде. Щодо підвищення цін на хліб, то він подорожчає, але не так стрімко як інші продукти. Варто зазначити, що українці почали вживати його менше.

На сьогодні середня вартість пшеничного хліба становить 26,15 гривень, хоча ще у травні була на рівні 22,7 гривень. Повідомляє портал "Мінфін".

Як зросли ціни на хліб з 1 травня:

  • хліб Український Московський (950 грам) – з 31,15 до 34,3 гривень;
  • батон Рум'янець нарізка (450 грам) – з 18,9 до 20,85 гривень;
  • хліб пшеничний (650 грам) – з 22,7 до 26,15 гривень.

Нагадаємо, в НБУ розповіли, що буде з цінами на пальне в Україні. Світові ціни на нафту залишаються високими – зросли до 121 долара за барель. У результаті очікується стабілізація вартості на пальне, проте на високому рівні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах