Чи безпечно купатися на пляжах у Дніпрі

Чи безпечно купатися на пляжах у Дніпрі -

Чи безпечно купатися на пляжах у Дніпрі - фото: freepik.com

Події
10 червня 2022 16:31

Спеціалісти перевірили якість води на офіційних пляжах у Дніпропетровській області та розповіли, які відхилення знайшли.

У Дніпропетровському ОЦКПХ МОЗ повідомили, що з 1 по 10 червня перевірили 16 проб води на мікробіологічні показники. Зокрема досліджували наявність збудників інфекційних захворювань, які загрожують здоров’ю людини, а також ЛКП (лактозопозитивні кишкові палочки), що також може свідчити про забрудненість води.. На фізико-хімічні показники дослідили 8 проб.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Станом на 10 червня, на офіційних пляжах області збудників інфекційних захворювань не виявили. Відхилення від норми за сольовим складом води та сухому залишку є у воді річки Самара в межах дитячого пляжу Новомосковська та у воді річки Вовча в межах міського пляжу Павлограда. Але такі показники тут зберігаються вже декілька років.

Результати перевірки якості води на пляжах у Дніпропетровській області:

  • Міський пляж у Верхньодніпровську (Камянське водосховище на річці Дніпро) – не відповідає за фізико-хімічними показниками (БСК-5);
  • Дитячий пляж у Новомосковську (річка Самара) – не відповідає за фізико-хімічними показниками (по сухому залишку та сольовому складу);
  • Пляж КП "Парк культурі та відпочинку Придніпровський" у Дніпрі (ріка Дніпро) – відповідає за всіма показниками;
  • Пляж КП "Парку культури та відпочинку Сагайдак" у Дніпрі (ріка Дніпро) – відповідає за всіма показниками;
  • Пляж на Монастирському острові у Дніпрі (ріка Дніпро) – відповідає за всіма показниками;
  • Міський пляж у Павлограді (річка Вовча) – не відповідає за фізико-хімічними показниками (по сухому залишку, сольовому складу, ХСК).

Якщо ви плануєте відпочивати біля води, то закликаємо робити це тільки у спеціально облаштованих місцях та зонах відпочинку з дотриманням правил безпеки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах