Петиція про перейменування Новомосковська набрала потрібну кількість голосів

Петиція про перейменування Новомосковська набрала потрібну кількість голосів

Петиція про перейменування Новомосковська набрала потрібну кількість голосів - фото: nmsk.dp.ua/

Події
06 червня 2022 17:31

Петиція про перейменування міста Новомосковськ у Дніпропетровській області набрала необхідну кількість голосів. Тепер її має розглянути місцева влада.

Документ у системі місцевих електронних петицій зареєстрували ще 18 березня. Автор петиції вимагає перейменування міста Новомосковськ та повернення історичної назви задля розірвання будь-яких зв’язків з країною агрессором.

Станом на сьогодні вона зібрала 211 голосів з 200 необхідних і згодом її має розглянути міська рада.

Втім раніше, мер Новомосковська Сергій Рєзнік зазначив, що рішення про перейменування міста він не може приймати особисто. Його приймає не міська, а Верховна Рада за поданням міста. Також він додав, що питання про перейменування міста будуть підіймати, але вже після перемоги.

Нагадаємо, що місто Новомосковськ засноване запорізькими козаками на території древнього (XVI ст.) козацького поселення – міста Самар, пізніше Новоселиці, а серед людей – Новосамар, Самарчук тощо. Своє сучасне ім’я Новомосковськ отримав у 1786 році. На такій назві для міста наполягав намісник краю граф Потьомкін. Можливо місту повернуть першу історичну назву.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах