7 порад, як економити пальне у місті

7 порад, як економити пальне у місті

7 порад, як економити пальне у місті - фото: soy502.com

Події
31 травня 2022 12:21

Експерти прогнозують, що паливна криза в Україні може тривати ще декілька місяців. Хоч найважчий період минув, черги на АЗС все ще існують.

Поки уряд з нафтотрейдерами вивчають ринок, шукають нові ресурси і налагоджують нову логістику, українцям необхідно навчитися економити пальне.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode зібрав найдієвіші поради.

  • Стиль їзди. На вулицях міста, автомобілю доводиться часто розганятися, тому потрібно стримувати свій стиль їзди. Експерти кажуть, що спокійна їзда допоможе заощадити до третини всіх витрат, якщо порівнювати з агресивною.
  • Планування маршруту. Потрібно детально прорахувати усі маршрути руху. Також треба уникати ділянки з підйомами, де утворюються пробки та нерівним асфальтом, де є великі розв’язки. Можна не доїжджати до призначеного місця, а припаркувати авто “на півдорозі”. Після цього пересісти на зручніший транспорт: метро, автобус або велосипед привезений у багажнику. Також у місті існує багато точок, де можна взяти зручний транспорт в аренду.
  • Швидкість. Експерти радять, що не варто розганятися швидше 80 км/год: у більшості моделей саме на цій позначці витрата пального різко збільшується. Також краще їздити якомога рівномірніше з невеликою, але постійною швидкістю. Це допомагає мінімізувати скачки обертів.
  • Кондиціонер та відкриті вікна. Навчіться вимикати кондиціонер, бо якщо надворі ще не літня спека, для створення комфорту в салоні буває достатньо пустити через повітроводи просто повітря “з вулиці”. Проте, майте на увазі, що відкриті вікна на швидкості підвищують витрату пального так само, як і увімкнений кондиціонер.
  • Шини. Якщо тиск в шинах зменшиться на 0,1 атм, то витрати бензину збільшаться на 2-3%. Також дуже часто зустрічається порада перекачувати колеса. Але така економія, може коштувати життя. Перекачані шини можуть розірватися при русі автомобіля.
  • Технічний стан. Машина має бути в справному стані: шини накачані, кути встановлення коліс відрегульовані, а паливні форсунки і свічки запалювання – чистими та працююючими. Інакше перевитрата пального буде навіть при ідеальному стилі їзди водія.
  • Додаткове обладнання. Автомагнітола, фари, двірники, супутникова навігація, мухобойки і будь-яке інше додаткове обладнання, яке працює в салоні автомобіля, витрачає паливо на 5-30% більше. Іноді краще пожертвувати комфортністю поїздки. Якщо потрібно дотягнути до заправки в екстреній ситуації, варто відключити всі додаткові пристрої.

Заощадити бензин та гроші можна також, якщо користуватися автомобілем разом зі знайомими, або використовувати свої авто по черзі. 

Поки в країні війна і дефіцит палива, кожна поїздка на автомобілі витрачає все більше нервів. Можливо, поки що, краще відмовитися від їзди на авто та звернутися до альтернативних варіантів: пішохідні прогулянки, громадський транспорт, велосипед, електросамокат чи електоскутер.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах