Експерт розповів, коли в Україні закінчиться паливна криза

Експерт розповів, коли в Україні закінчиться паливна криза.

Експерт розповів, коли в Україні закінчиться паливна криза. Фото: autonews.ua

Події
30 травня 2022 16:29

В Україні паливна криза може тривати ще декілька місяців. Експерти прогнозують, що у липні постачання паливом налагодиться.

За їх оцінками, пікове навантаження на ринку палива та тотальний дефіцит був кілька тижнів тому, а зараз найважчий період пройшов і ринок починає працювати. Два тижні тому уряд скасував державне регулювання цін, що й спричинило нестачу поставок. У невеликих компаній було менше можливостей постачати паливо, оскільки закупівля була вищою за очікування Кабміну.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це розповів директор консалтингової групи А95 Сергій Куюн під час брифінгу.

За його словами, зараз компанії шукають ресурси та формують новий ринок, оскільки 100% джерел постачання з довоєнного часу більше немає. Весь процес починається із нуля.

Шляхи постачання із сусідніх країн не справляються з попитом. Наприклад, у Румунії влітку планують обмежити імпорт для України, аби забезпечити свої потреби. У Молдові також обмежать постачання.

Куюн зазначив, що бензин, мабуть, доведеться вести здалеку. І шукатимуть вихід із ситуації приблизно до липня. Проте уряд із трейдером вже вивчає ринок, щоб встигнути до осіннього сезону.

Проте ще рано казати, що Україна вийшла на заплановані обсяги постачання. Зайвого обсягу бензину європейські заводи зараз не мають через внутрішній попит.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах