Мешканців Дніпропетровщини попередили про надзвичайну пожежну небезпеку

Мешканців Дніпропетровщини попередили про пожежну небезпеку

Мешканців Дніпропетровщини попередили про пожежну небезпеку - фото: novadoba.com.ua

Події
28 травня 2022 17:37

В період з 28 по 30 травня на території Дніпропетровської області спостерігатиметься високий рівень пожежної небезпеки (4-й клас).

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Надзвичайна пожежна небезпека означає "загрозливе поєднання високої температури повітря та сухої погоди". Тому мешканців закликають дотримуватись правил пожежної безпеки й не випалювати суху траву, сміття та сухостій дерев, не розводити вогнища у недозволених для цього місцях. У разі виникнення пожежі повідомляти службі з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області за номером 101.

У Дніпропетровській області оголосили про надзвичайну пожежну небезпекуУ Дніпропетровській області оголосили про надзвичайну пожежну небезпеку - фото: facebook.com/MNSDNE

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що під час воєнного стану навмисне спалювання сухої трави розцінюється як диверсія. На початку березня Верховна Рада внесла зміни до Кримінального кодексу України, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Зокрема, це стосується паліїв сухої трави. Тепер їм загрожує відповідальність у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна. Також у Дніпропетровській області на період воєнного стану заборонили відвідувати ліси. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах