У Дніпрі демонтували ще один радянський пам’ятник

У Дніпрі демонтували ще один радянський пам’ятник -

У Дніпрі демонтували ще один радянський пам’ятник - фото: gorod.dp.ua

Події
27 травня 2022 11:49

З вулиць Дніпра продовжують прибирати пам’ятники, які стосуються Радянського Союзу. Вчора, 26 травня, демонтували постамент і пам’ятні дошки радянському лікарю Миколі Семашко.

Начальниця управління з питань охорони культурної спадщини Надія Лиштва повідомила, що Микола Семашко був радянським лікарем, партійним та державним діячем, академіком, наркомом охорони здоров’я РРФСР. Бюст лікаря демонтували ще у 2016-му році, але через технічні складнощі постамент та гранітна панель "Сооружен в год 60-летия Великого Октября" змогли демонтувати тільки зараз, передає "Міський сайт".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пам’ятник знаходився на території обласної лікарні «Фтизіатрія» по вулиці Бехтерєва. У подальшому на цьому місці має з’явитися квітник. Тим часом у Дніпрі продовжують обговорювати питання подальшого демонтажу пам’ятників, які по’вязані з країною-агресором.

Нагадаємо, що нещодавно міський голова Борис Філатов розповів, чи планують демонтувати танк, що знаходиться на проспекті Яворницького. На його думку, монумент було б доцільніше встановити на іншому місці.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах