Мер Дніпра розповів, чи приберуть танк із проспекту Яворницького

Мер Дніпра розповів, чи приберуть танк із проспекту Яворницького -

Мер Дніпра розповів, чи приберуть танк із проспекту Яворницького - фото: tourdnepr.com

Події
24 травня 2022 13:40

З вулиць Дніпра продовжать прибирати радянські пам'ятки. Мер Борис Філатов розповів, які монументи можуть потрапити під демонтаж.

У Дніпрі вже прибрали всі стели, пов'язані з полководцем Георгієм Жуковим, а також великі серпи та молоти, що висіли на центральному проспекті. За словами Бориса Філатова, "підчищають" те, що не має художньої чи історичної цінності. Він зазначає, що це були навіть не пам'ятники, а предмети благоустрою, що залишилися з радянських часів. Про це міський голова розповів у інтерв'ю "Обозревателю".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Борис Філатов зазначив, що дедалі більше схиляються до того, щоб прибрати пам'ятник генералу Пушкіну, що знаходиться на проспекті Дмитра Яворницького. Це танк, на якому після німецько-фашистської окупації радянські війська зайшли та звільнили наше місто.

Мер каже, що за кількасот метрів є діорама з великою виставкою радянської техніки часів Другої світової війни. Тому він вважає, що було б естетичніше, якби цей танк знаходився там, а не посеред центрального проспекту.

Також Борис Філатов пояснив, чому не хоче демонтувати стелу із "залізними цицями" на Новому мосту.

- Там були стели, якісь червоноармійці, ми, зрозуміло, їх прибрали. Але там є така жінка, з великим дуже гарним бюстом, яка розриває ланцюги, це двозначна історія. Можна уявити, що це якась німфа комунізму, але ми вважаємо, що ця дама бореться з аб'юзерством та сексуальними насильствами. Усі просто сприймають цю жінку, як жінку з гарним великим бюстом. Там немає жодних радянських символів, жодних серпів, молотів жодних. Просто жінка з великими красивими грудьми, що розриває ланцюг. Її чіпати ми точно не будемо, – прокоментував мер.

Щодо демонтажу пам'ятника Богдану Хмельницькому, то Борис Філатов сказав, що у нього поки що немає відповіді на це питання.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах