"Тьотю з залізними цицями" на Новому мосту не приберуть: Філатов про демонтаж пам’ятників

"Тьотю з залізними цицями" на Новому мосту не приберуть: Філатов про демонтаж пам’ятників -

"Тьотю з залізними цицями" на Новому мосту не приберуть: Філатов про демонтаж пам’ятників - фото: gorod.dp.ua

Події
04 травня 2022 10:58

Вчора, 3 травня, у Дніпрі демонтували понад десяток пам’ятних знаків, встановлених за радянських часів. Відповідне рішення прокоментував міський голова Борис Філатов.

Мер зазначив, що місто продовжують тихо чистити і він до цього "не причетний".

- Під час Майдану в Дніпрі впав пам'ятник Леніну. Я був до цього не причетний. Потім упав пам'ятник Петровському. Я теж був до цього не причетний. Потім почали падати інші "меморіали" тоталітарного режиму. Я теж був до цього не причетний. Знаєте, є речі, які варто робити тихо. Особливо у Дніпрі. Без заяв. Прес-конференцій. Непотрібні розмови. Ми чистимо наше улюблене Місто. Тому що символізм має значення, – прокоментував Борис Філатов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Міський голова додав, що не дасть демонтувати лише один радянський пам’ятник – це "тьотя з великими залізними цицями" на Новому мосту.

- У нас з Володимиром Олександровичем до неї особливе відношення, – зазначив мер Дніпра.

Нагадаємо, що першим прибраним об’єктом вчорашнього дня стала цегляна стіна з наказом Сталіна Маліновському, що у парку Глоби. Ще однією локацією, де демонтували радянську символіку, став бульвар Слави (у районі перехрестя з проспектом Героїв). Тут прибрали стелу з написом "Площа Жукова". На вулиці Титова тривав демонтаж бетонних ліпнин з радянською символікою на житлових будинках.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах