У Дніпрі рятують тварин, яких вивезли із гарячих точок

У Дніпрі із гарячих точок врятували 600 тварин: їм шукають нові родини -

У Дніпрі із гарячих точок врятували 600 тварин: їм шукають нові родини - фото: pexels.com

Події
17 травня 2022 10:32

У Дніпрі комунальники влаштували центр масової евакуації тварин із зони бойових дій. Здебільшого тварини прибувають з Харківщини, Донеччини та Луганщини. Загалом вже вдалося врятувати близько 600 чотирилапих.

Тварини, яких вдалося евакуювати у Дніпро, були поранені та виснажені. Нині вони оговтуються за допомогою небайдужих, повідомляє ТСН.

На операційному столі опинився пес Алі. Таке ім’я для нього обрали військові, які вивезли його з Краматорська. Самотнього та не здатного ходити пса знайшли під руїнами зруйнованої будівлі. Що з родиною собаки – невідомо.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пес Алі опинився на операційному столі -Пес Алі опинився на операційному столі - фото: tsn.ua

Без допомоги Алі чекала неминуча смерть, запевняють ветеринари. Поранений пес довгий час був без їжі та води. Також у нього розпочалося запалення очей. В Дніпрі песика прооперували, зараз він вже одужує. Начальниця відділу КП "Зооконтроль" Ірина Пономаренко розповідає, що Алі – дуже активний та контактний. Поки його везли у місто один з військових так до нього привязався, що вирішив залишити собі. Після лікування він забере тварини додому.

Алі вже одужує -Алі вже одужує - фото: tsn.ua

Також до виписки готується дворняга Персик. Він подолав триста кілометрів з Донеччини. Його забере військова, яка ще прихистила песика під час сильних обстрілів на передовій. У зоні бойових дій покинуті тварини шукають захисту в людей. Після чергового обстрілу одну собаку вбило, а Персик вижив.

Персика також вдалося врятувати -Персика також вдалося врятувати - фото: tsn.ua

Із зони бойових дій вдалося вивезти близько 600 тварин і лише в деяких вдалося встановити власників. Більшість чотирилапих залишилися самотніми. Це тварини, яких забрали із закритого вольєру, де вони були без їжі, без води. Деякі тварини самі приходили до підвалу, де ховалися люди.

На додачу до поранень та хвороб – тварини пережили неабиякий стрес. Тож відновлення буде нелегке, визнають ветеринари. Навіть якщо тварина отримала легкі поранення, то лікування ускладнбється тим, що вони виснажені та зневоднені.

Нагадаємо, раніше ми писали, як можна допомогти врятованим тваринам, які перебувають в КП "Зоокнтроль".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах