На Дніпропетровщині від касетного снаряду загинув 12-річний хлопчик

На Дніпропетровщині від касетного снаряду загинув 12-річний хлопчик -

На Дніпропетровщині від касетного снаряду загинув 12-річний хлопчик - фото: dp.npu.gov.ua

Події
08 травня 2022 14:43

У Дніпропетровській області через касетний снаряд загинув 12-річний хлопчик. Подія трапилася у Синельниківському районі.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко, хлопчик знайшов боєприпас від касетного снаряду та приніс його додому. Вибухівка здетонувала, внаслідок чого дитина загинула. Це вже шоста смерть в нашій області через такі боєприпаси.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Будь ласка, не чіпайте вибухівку, що лишається після ворожих атак. Побачили підозрілий предмет – кличте рятувальників або поліцію. Касетні боєприпаси підступні. Особливість цієї вибухівки у тому, що якийсь час після обстрілу вона лишається небезпечною. Ця війна віроломна. Вона поряд, навіть коли непомітна. Будьте обачними. Це збереже Ваше життя і життя тих, хто поряд, – зазначив голова Дніпропетровської ОВА.

Обновлено в 16:45: в ГУ НП у Дніпропетровській області повідомили, що подія трапилася сьогодні, 8 травня, около 12:45 в одному із селищ Синельниківського району. Правоохоронці встановили, що хлопчик знайшов боєприпас від касетного снаряду, який приніс додому. На території будинку вибуховий пристрій здетонував. Від отриманих травм хлопець загинув.

На місці події працюють слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Наразі за даним фактом слідством вирішується питання про відкриття кримінального провадження за порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, що раніше у Криворізькому районі 59-річний чоловік підірвався на боєприпасі російських окупантів. Він чомусь вирішив самостійно підібрати ворожий боєприпас із землі та відвезти його мопедом. Під час руху польовою дорогою елемент здетонував. Відбувся вибух. Людина загинула на місці.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах