У Дніпрі пропонують перейменувати вулиці, які пов’язані з росією

У Дніпрі пропонують перейменувати вулиці, які пов’язані з росією -

У Дніпрі пропонують перейменувати вулиці, які пов’язані з росією - фото: wikipedia.org

Події
11 квiтня 2022 11:19

Мер Дніпра Борис Філатов запропонував змінити назви вулиць, які пов’язані з російською федерацією.

За словами міського голови, проект рішення про перейменування вулиць винесуть на найближчу сесію міської ради, передає "Наше місто". Наприклад, нові назви можуть отримати вулиці Новосибірська, Барнаульська. Їх можуть перейменувати на Тростянецьку, Чорнобаївську і тому подібне.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поки що на сайті міської ради Дніпра відповідного проекту рішення немає. Тому, які саме вулиці планують перейменувати, – наразі невідомо.

Дніпровські урбаністи припускають, що після перемоги України в війні розпочнеться дерусифікація. На їхню думку, це логічний та потрібний крок деколонізації та становлення Незалежної України. Наприклад, перейменувати можуть проспект Пушкіна, який вважається другим за потенціалом та цінністю проспектом (після центрального проспекту Яворницького). Тут є якісна історична забудова, широкий бульвар, трамвай.

Урбаністи відмічають, що українська історія має достатньо гідних постатей, на честь яких можна назвати такий значущий для міста проспект. Але ці зміни повинні відбутися паралельно з якісним оновленням проспекту, його озелененням і благоустрієм.

Що стосується пам’ятника поету Олександру Пушкіну, то це один із найстаріших збережених пам’ятників у Дніпрі – йому 121 рік. Встановили його у 1901-му році, а створений він за проектом архітектора-росіянина Георгія Панафутіна, який третину життя провів в Катеринославі. Скоріше за все, пам’ятник перенесуть або сховають. На його місці може з’явитися новий пам’ятник, на честь кого назвуть проспект, або арт-об’єкт чи громадський простір. При цьому раніше мер Борис Філатов говорив, що пам’ятник поки що зносити не планують.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах