У Дніпрі на пам’ятнику Пушкіну намалювали літеру Z

У Дніпрі на пам’ятнику Пушкіну намалювали літеру Z -

У Дніпрі на пам’ятнику Пушкіну намалювали літеру Z - фото: t.me/truexanewdn

Події
10 квiтня 2022 17:00

У Дніпрі на пам’ятнику російському поету Олександру Пушкіну намалювали символ окупантів – літеру Z. Чоловіків, які це зробили, вже затримали.

Як повідомляють місцеві жителі, пам’ятник розмалювали сьогодні вранці, 10 квітня. На ньому з’явилося декілька літер Z, яка стала символом російських окупантів. На місце події викликали поліцейських.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У мережі опублікували відео допиту чоловіка, який, як повідомляється, обмалював пам’ятник. Свій вчинок він пояснив тим, що Олександр Пушкін – російський письменник і є провідником "русского міра". Тому він і захотів позначити символом окупантів пам'ятник Пушкіну. Також чоловік вважає, що вся російська культура в Україні повинна бути винищеною.

У Дніпрі обмалювали пам’ятник Пушкіну -У Дніпрі обмалювали пам’ятник Пушкіну - фото: t.me/truexanewdn

Інцидент прокоментував мер Борис Філатов. Він повідомив, що поліція затримала двох людей, які розмалювали пам’ятник, передає "Наше місто". Затриманих передали до СБУ, де з ними провели профілактичну бесіду, а потім відпустили.

Міський голова зазначив, що пам’ятник відмиють і поки що не планують зносити. Філатов відмітив, що Пушкін один час жив у Єкатеринославі (нині Дніпро), тому для нашого міста він не лише поет, але і історична постать.

- Дуже хотілося б, щоб патріотично налаштовані громадяни йшли воювати з окупантами, а не з пам'ятниками, - сказав мер Дніпра.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах