Чому вступникам потрібно реєструватися на ЗНО, якщо його скасували

Чому вступникам потрібно реєструватися на ЗНО, якщо його скасували -

Чому вступникам потрібно реєструватися на ЗНО, якщо його скасували - фото: freepik.com

Події
03 квiтня 2022 10:57

Через російську агресію в Україні цього року проводити Зовнішнє незалежне оцінювання в традиційному форматі просто неможливо. Натомість учасники будуть складати мультипредметний онлайн-тест. Незалежно від того, яким буде цьогорічний вступ до університетів, вступникам все одно потрібно обов’язково зареєструватися на ЗНО.

У Міністерстві освіти і науки України повідомили, що наразі розробляють порядок зарахування до вишів у 2022-му році, в якому докладно буде описано вступний процес.

Чому обов’язково потрібно зареєструватися на ЗНО?

Для організації іспитів потрібна підтверджена інформація про потенційних учасників. Таку інформацію про вступників МОН братиме з бази реєстраційних даних потенційних учасників ЗНО.

Тому якщо ви плануєте вступати до вишу у цьому році, то вам необхідно зареєструватися, зокрема створити реєстраційну картку та віддати її керівнику закладу освіти або надіслали до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Лише тоді абітурієнта зареєструють для участі у вступних випробуваннях.

В Українському центрі оцінювання якості освіти також підтвердили, що поки невідомо, які іспити й у якому форматі потрібно буде складати вступникам, але для організації будь-яких іспитів потрібно точно зареєструватися.

Реєстрацію у ЗНО подовжили до 9 квітня. Якщо ви цього ще не зробили, то реєстраційну картку можна створити за цим посиланням.

Що відомо про ймовірний тест для вступу у 2022 році

  • В умовах війни Верховна Рада спростила ЗНО для школярів. Планується, що учні будуть складати мультипредметний тест в онлайн-режимі;
  • Мультипредметний тест буде складатися із 60 завдань і триватиме 80 хвилин;
  • У тесті будуть завдання з української мови, математики і Історії України. Також є побажання, щоб була англійська мова, тому є можливість, що буде все-таки вибір – між англійською мовою та історією України;
  • Тест сформують на основі тієї ж програми, яку готували для ЗНО;
  • Попередньо, тестування заплановане з 1 по 15 липня. Дата може змінюватися залежно від ситуації в країні;
  • ДПА та ЗНО скасовують лише на 2022-й рік, оскільки неможливо іх провести повноцінно.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах