Служба до 65 років і статус УБД: що змінилося для учасників тероборони та ЗСУ

Служба до 65 років і статус УБД: що змінилося для учасників тероборони та ЗСУ -

Служба до 65 років і статус УБД: що змінилося для учасників тероборони та ЗСУ - фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Події
01 квiтня 2022 16:05

В Україні внесли зміни до процесу організації та ведення руху опору. Зокрема, тепер дозволили служити до 65 років, а учасники територіальної оборони отримають статус учасника бойових дій.

Як розповів під час брифінгу прес-офіцер обласного центру комплектування та соціальної підтримки Ілько Божко, набув чинності ухвалений Верховною Радою Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України". Так, йдеться про вдосконалення організації та ведення руху опору.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До 65-ти років дозволили служити рядовим, сержантам та старшинам, а також тим, кому виповнилося 60-т і хто захотів долучитися до лав Збройних сил України під час воєнного стану.

Спростили процедуру призначення командирів добровольчих формувань. Статус учасника бойових дій тепер отримають військовослужбовці та добровольці, які були задіяні у територіальній обороні під час воєнного стану.

Тим часом залишається відкритим питання щодо весняного призову. За словами прес-офіцера, наразі відповідного наказу немає, тому варто стежити за офіційними оголошеннями.

Мешканців області вчергове закликали бути уважними та не втрачати пильності, не поширювати фейки, не фотографувати та не знімати на відео пересування військ ЗСУ чи наслідки авіаударів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах