Як у Дніпрі працюють заклади культури

Як у Дніпрі працюють заклади культури -

Як у Дніпрі працюють заклади культури - фото: dniprorada.gov.ua

Події
24 березня 2022 12:41

На базі закладів культури Дніпра з першого дня війни були створені волонтерські центри, в якому допомагають переселенці.

Як розповіли у пресслужбі міської ради, у Дніпрі почав працювати величезний волонтерський хаб КУСТ. Робітники закладів культури надали прихисток понад півтисячі переселенців із Маріуполя, Харкова, Рубіжного, Волновахи та інших міст, де тривають бойові дії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сама ж культурна галузь поступово повертається до звичної роботи. Одним із перших почав працювати Дніпровський планетарій. Там для переселенців влаштовують безкоштовні екскурсії. Записатися на неї можна за телефоном 098 039 09 49. Планетарій пропонує відвідувачам дві програми – фільми "Полярис, космічна субмарина і таємниця полярної ночі" (4+) і "Сонце – наша життєдайна зоря" (8+).

З 26 березня відновить роботу Музей історії Дніпра. Записатись на екскурсії можна за телефоном: 095 294 00 09. Працівники сформують групи та підготують програму. Для дітей будуть окремо проводити майстер-класи. У планетарії та музеї заздалегідь подбали про безпеку – там є бомбосховища.

З 10 березня почали працювати усі муніципальні бібліотеки. За два тижні їх відвідали більше двох тисяч людей, а для читання взяли понад п’ять тисяч книг. Бібліотеки працюють з 10:00 до 14:00.

Продовжують роботу і театри, вони працюють на волонтерських засадах – проводять безкоштовні вистави, а колектив Дніпровського міського телевізійного театру з першого дня воєнного стану розпочав готувати приміщення для переселенців. Щодо роботи музичних шкіл – педагоги перейшли на онлайн-викладання в тих випадках, коли це фактично можливо.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах