Коли у Дніпрі почнуть впроваджувати е-квитки для проїзду у громадському транспорті

Коли у Дніпрі почнуть впроваджувати е-квитки для проїзду у громадському транспорті

Коли у Дніпрі почнуть впроваджувати е-квитки для проїзду у громадському транспорті - фото: mintrans.news

Події
14 лютого 2022 16:40

У Дніпрі збираються запроваджувати електронні квитки для проїзду у громадському транспорті. Відомо, коли приблизно і як це відбуватиметься.

Як повідомив директор департаменту транспорту Дніпровської міськради Ігор Маковцев, розпочати впроваджувати е-квитки в роботу громадського транспорту Дніпра планується протягом 2022 року. Процес цей буде поступовим та повільним, щоб місцеві жителі з гостями міста змогли звикнути до нововведення – навчилися користуватися електронними квитками. Спочатку ними можна буде розплачуватись тільки в електротранспорті (трамваях, тролейбусах, метро), а трохи пізніше подібна система оплати проїзду має з'явитися й у дніпровських маршрутках.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Е-квитки, за словами чиновника, будуть більш економною та зручною у використанні заміною паперовим талончикам. Імовірно, вони будуть у вигляді пластикових карток, які для оплати проїзду потрібно буде прикладати до спеціальних пристроїв – валідаторів. Такі картки для оплати проїзду пасажирам доведеться поповнювати через зручні для них платіжні термінали. При цьому пластикові е-квитки будуть багаторазовими (пакет можна буде вибирати на 10, 20, 30 і більше проїздок). Ще люди зможуть розплачуватися одноразовими е-квитками з картону. Електронні квитки в майбутньому можуть стати одним із компонентів проекту "Карта дніпрянина", де буде набір усіляких послуг для мешканців Дніпра.

Нагадаємо, що минулого тижня у Дніпрі з'явилися проекти рішень щодо впровадження е-квитків. Згідно з ними, у кожному тролейбусі, трамваї, метро, маршрутці хочуть встановити по одному пристрої для оплати проїзду електронними квитками. Також у місті має з'явитися програма для смартфонів, через які пасажири в особистих онлайн-кабінетах зможуть переглянути історію своїх поїздок, проплат за проїзд. За допомогою нього також можна буде поповнювати е-квитки. Нововведення покликане зменшити кількість випадків, коли працівники транспорту зловживають своїм службовим становищем, а пасажири їх неуважністю. Зазначимо, що електронні квитки також допоможуть профільним службам точніше фіксувати пасажиропотік і потім коригувати графіки руху транспорту для зручності городян.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах