У Дніпрі співробітниця банку за криптовалюту продавала дані клієнтів

У Дніпрі співробітниця банку за криптовалюту продавала дані клієнтів -

У Дніпрі співробітниця банку за криптовалюту продавала дані клієнтів - фото: freepik.com

Події
11 лютого 2022 10:50

Керівниця одного із відділень банків у Дніпрі продавала в інтернеті конфіденційну інформацію своїх клієнтів. Тепер їй загрожує до трьох років ув'язнення.

Як розповіли у прес-службі ГУ НП у Дніпропетровській області, 30-річна жінка мала доступ до автоматизованої банківської системи. Завдяки цьому вона отримувала інформацію про клієнтів, що становить банківську таємницю. Зокрема, про наявність банківських рахунків, грошові активи, джерела надходжень, рух коштів, депозити тощо.

Після цього жінка продавала ці дані на тематичних форумах і месенджерах за криптовалюту. Вартість інформації стартувала від 20 тисяч гривень. Викрити її вдалося співробітникам управління боротьби з кіберзлочинами спільно зі слідчими Дніпровського районного управління та службою безпеки банку.

Правоохоронці провели кілька обшуків за місцем роботи та проживання жінки. У неї вилучили комп'ютерну техніку, мобільний телефон, банківські картки та чорнові записи.

Співробітниці банку повідомили про підозру за статтею за несанкціоновані дії з інформацією. Їй може загрожувати до трьох років позбавлення волі. Слідчі дії продовжуються.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах