У Дніпрі закінчують реконструкцію стадіону Петра Лайка: йому дадуть нову назву

У Дніпрі закінчують тривалу реконструкцію стадіону Петра Лайка

У Дніпрі закінчують тривалу реконструкцію стадіону Петра Лайка - фото: facebook.com/Borys Filatov

Події
07 лютого 2022 11:20

У Дніпрі стадіон імені футболіста Петра Лайка (колишній стадіон вагоноремонтного заводу), який реконструюють уже кілька років, незабаром може відкритись для відвідувачів. Йому хочуть дати нову назву.

Як повідомив мер Дніпра Борис Філатов, робітники на 95% завершили будівництво легкоатлетичної арени, яка зводиться в АНД районі на вулиці Універсальній. Зробили там таке:

  • трибуни та освітлення;
  • поле та міні-футбольне поле;
  • сектори для метання та стрибкових дисциплін;
  • бігові доріжки.

Все обладнання італійської якості. Так само, за словами чиновника, протягом останніх 50-ти років використовується для проведення Олімпійських ігор. Завдяки йому спортивний простір відповідає вимогам Європейської міжнародної легкоатлетичної федерації.

Реконструйований стадіон Петра Лайка у Дніпрі.Реконструйований стадіон Петра Лайка у Дніпрі. Фото: facebook.com/Borys Filatov

У майбутньому, як зазначив мер, легкоатлетичну арену планується розділити на три сектори (для спортсменів-аматорів, для спортсменів-професіоналів та для проведення командних тренувань). Приходити туди займатися спортом зможуть усі бажаючі за умови, що вони будуть дотримуватись певних правил, у тому числі носити спортивну форму.

Коли відкриють легкоатлетичну арену – достеменно невідомо. Поки що їй вирішили почати обирати нову назву. Борис Філатов сказав, що реконструйований стадіон не може називатися ім'ям вагоноремонтного заводу або ім'ям знаменитого радянського футболіста з Дніпра Петра Лайка. Останній, як наголосив мер, не має жодного стосунку до стадіону на вулиці Універсальній. Дніпряни, які мають ідеї щодо назви для стадіону, можуть запропонувати свій варіант. Для цього їм необхідно зв'язатися із співробітниками Дніпровської міськради.

Також мер запевняє, що позбавлятися спортивної спадщини Дніпра ніхто не збирається. Так, у прилеглому до стадіону Будинку спорту (який незабаром реконструюють) обладнають Зал слави. Там зберігатимуться спортивні реліквії Петра Лайка та інших талановитих спортсменів нашого міста.

Нагадаємо, що стадіон імені Петра Лайка на лівому березі Дніпра, який також називають стадіоном вагоноремонтного заводу, почали переробляти у легкоатлетичну арену екстра-класу у квітні 2018 року у рамках програми мера Бориса Філатова "Дніпро – спортивна столиця". З того, що було на старому стадіоні, мали намір залишити лише частину підземних комунікацій. Решту (поле, бігові доріжки, сектори для метання, трибуни, освітлення) вирішили будувати з нуля. Стадіон хотіли облаштувати для змагань європейського рівня та зробити так, щоб він відповідав нормам міжнародних легкоатлетичних федерацій. Закінчити реконструкцію планували у 2019 році. Але того року працівники лише закачували будувати центральну трибуну та почали переходити до бічної, а також встановлювати нові щогли освітлення, облаштовувати футбольне поле, проводити комунікації на периметрі стадіону. Будівництво стадіону зрештою затягнулося на кілька років.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах