У міськраді пояснили, чому в Дніпрі ремонтують не всі дощоприймачі

У міськраді пояснили, чому в Дніпрі ремонтують не всі дощоприймачі

У міськраді пояснили, чому в Дніпрі ремонтують не всі дощоприймачі - фото: dniprorada.gov.ua

Суспільство
13 вересня 2022 11:06

У Дніпрі продовжують чистити дощоприймачі. Комунальникам це вдається на 100%. Однак є деякі проблеми саме з ремонтом ливнівок.  

Як повідомили в Дніпровській міській раді, у місті з початку 2022 року прочистили близько 4 тисяч дощоприймачів, а відремонтували лише 300. Торік за цей самий період комунальники замінили близько 3 тисяч ливнівок. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами заступника начальника КП "УРЕА" ДМР з гідроспоруд та інженерного захисту Михайла Ступака, обсяги роботи суттєво зменшилися через постанову № 590 КМУ, яка не дозволяє проводити поточні ремонти.  

– Усе, що ми можемо – робити аварійні ремонти власним коштом, аби запобігти неприємним ситуаціям, – зазначив Михайло Ступак.   

Зараз комунальники замінюють лише аварійні дощоприймачі, які загрожують безпеці дорожнього руху та життю людей. До кінця року планують оновити ще близько 100. 

Нагадаємо, раніше мер Дніпра Борис Філатов пояснив, що наразі немає можливості фінансувати будь-які роботи, окрім аварійних. Він нагадав, що, згідно з постановою Кабміну №590, місцевому самоврядуванню заборонено фінансувати будь-які роботи, окрім аварійних. Тому державне казначейство не пропускає жодного платежу, за винятком зарплат, соціальних виплат та поточного обслуговування (прибирання сміття тощо). 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах