Філатов пояснив, чому у Дніпрі не будують дороги та не реконструюють парки

Філатов пояснив, чому у Дніпрі не будують дороги та не реконструюють парки -

Філатов пояснив, чому у Дніпрі не будують дороги та не реконструюють парки - фото: dniprorada.gov.ua

Події
06 вересня 2022 10:12

Мер Дніпра пояснив, що наразі немає можливості фінансувати будь-які роботи, окрім аварійних.

Борис Філатов каже, що на 2022 рік у місті було багато планів – нові парки, сквери, термомодернізація, ремонт будинків та фасадів, дитячі майданчики та стадіони, лікарні, ЦНАПи. Але через війну їх не вдалося втілити в життя.

- Ще раз нагадую, що в країні – війна. Справжня страшна війна і від того, що ви живете у відносно спокійному місті, від цього війна не закінчується. І тому, коли ви пишете в коментарях чи мені в приватні відверте марення: "Посадіть у дворі дерева/ побудуйте новий дитячий майданчик/ вкрутіть лампочку у під'їзді/ реконструюйте черговий парк/ відремонтуйте гурток для дітей", то нагадую вам, що це зробити неможливо – написав мер.

Філатов нагадав, що, згідно з постановою Кабміну №590, місцевому самоврядуванню заборонено фінансувати будь-які роботи, окрім аварійних. Тому державне казначейство не пропускає жодного платежу, за винятком зарплат, соціальних виплат та поточного обслуговування (прибирання сміття тощо).

За словами міського голови, особливо важка ситуація склалася із ремонтом доріг.

- Фактично вони почали сипатися вже скрізь, але ми, місцеве самоврядування, не можемо переконати великих київських начальників, що якщо така ситуація з оплатами триватиме, то до весни багато з доріг просто зійдуть разом зі снігом, – заявив Борис Філатов.

Проте мер вважає, що обмеження будь-яких витрат на користь ЗСУ та фронту – це правильно.

- Тому, що всі ресурси нашої країни мають бути спрямовані на потреби оборони країни, а не на задоволення зойків ідіотів (а може просто цинічних та себелюбних людей), які забули, що в країні війна і тому хочуть, щоб їм пересипали новий пісочок на дитячому майданчику, – зауважив мер.

Він додав, що територіальна громада Дніпра витратила на потреби фронту вже понад півмільярда гривень.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах