Лисенко заявив, що ситуація з опаленням і водопостачанням у Дніпрі майже стабілізувалася

Лисенко заявив, що ситуація з опаленням і водопостачанням у Дніпрі майже стабілізувалася -

Лисенко заявив, що ситуація з опаленням і водопостачанням у Дніпрі майже стабілізувалася - фото: dniprorada.gov.ua

Комуналка
20 грудня 2022 17:45

У Дніпрі теплові котельні та насосні підкачувальні станції перебувають у робочому стані. Проте через відсутність світла "Дніпроводоканал" не може подати воду на котельні.

Заступник міського голови Михайло Лисенко розповів, що на сьогодні усі об’єкти КП "Дніпроводоканал" запущені, окрім деяких на лівому березі. Це пов’язано з відсутністю електроенергії і там працюють фахівці.

Також можуть виникати такі ситуації, коли у підвалах будинків стоять підкачувальні станції, які підіймають тиск у системі, і у мешканців верхніх поверхів за відсутності електроенергії вода теж може бути відсутня. Тому дніпрян закликають вдома мати запас води. Усі котельні, окрім однієї на лівому березі, у роботі. Не функціонують й декілька внутрішньобудинкових котелень через відсутність електропостачання, прокоментував Михайло Лисенко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він також нагадав, що, враховуючи нинішню ситуацію, почали додавати спеціальний розчин у систему опалення, аби у разі цілковитого блекауту не замерзли мережі. Надати гарантій, що все буле добре, ніхто не може, але це допоможе скоротити ризики у десятки разів.  Якщо немає води, то й відсутнє тепло. Люди масово вмикають електроприлади, що призводить до перевантаження, виходу із ладу внутрішньобудинкових мереж.

Відключення електроенергії відбувається за наказом "Укренерго" і першочергово на тих ділянках, де найбільше навантаження на електромережі. Тому мешканці повинні розуміти: чим більше вони витрачатимуть електроенергію, тим вірогідніше, що їхні будинки стануть об’єктом віялових чи аварійних відключень.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах