Зеленський вручив нагороду родині загиблого військового із Дніпропетровської області

Зеленський вручив нагороду родині загиблого військового із Дніпропетровської області - || коллаж: vgorode.ua

Президент України передав орден "Золота Зірка" сім’ї Сергія Сови – старшого солдата із Дніпропетровської області, який загинув в Ізюмі.

Про це повідомили в Офісі президента України. Найвищу державну нагороду на Софійській площі у Києві отримали дружина та діти військового.

Президент влучив нагороду родині загиблого військового із Нікополя - || фото: president.gov.ua

Нагадаємо, що Сергій Сова був старшим солдатом 93-ї бригади "Холодний Яр". Він перебував у статусі безвісти зниклого з 19 квітня минулого року. Його шукали протягом п'яти місяців. Рідні до останнього сподівались, що він перебуває у полоні. Однак після ексгумації тіл в Ізюмі, у соцмережах почало поширюватися фото руки з синьо-жовтим браслетом. Дружина Оксана Сова впізнала свого чоловіка за татуюванням.

Згодом, син Сергія написав листа Володимиру Зеленському з проханням якнайшвидше повернути тіло батька для гідного поховання. З бійцем попрощалися 23 вересня у рідному Нікополі на Дніпропетровщині. Наступного дня, 24 вересня, президент присвоїв військовому звання Герой України (посмертно) з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

Последние новости